Vacature: www.limburgvac.nl/vacature-limburg/lv-61420

Vacature: Inkoper voor Vipack in Belfeld

VACATURENR lv-61420 (22-12-2017)

VIPACK B.V. ontwikkelt en produceert vloeibare was- en reinigingsmiddelen alsmede zogenaamde rins-off cosmetica (handzeep, doucheproducten). VIPACK B.V. levert naast haar eigen merk ook private labels aan de retailmarkt in binnen- en buitenland. VIPACK B.V. is gevestigd in Landgraaf en is een onderdeel van de Helichem Groep. Het totale personeelsbestand bestaat uit ca. 120 personen.

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste:

INKOPER

In deze functie ben je verantwoordelijk voor de inkoopresultaten van Vipack. Je geeft mede vorm aan het inkoopbeleid, zorgt voor adequate vastlegging en opvolging. Je levert een belangrijke bijdrage aan een optimale supply chain in nauwe samenwerking met verkoop en operations. Als sparringpartner van de directie bouw je mee aan de professionalisering van de organisatie en draag je bij aan de borging van de continuïteit en groei. Je rapporteert aan de Directeur Commercie, Inkoop en R&D.

Taken:
 • Verder ontwikkelen en formuleren van het inkoopbeleid;
 • Analyseren inkoop wensen en eisen in samenwerking met productmanagement en R&D. Deze vervolgens vertalen richting leveranciers;
 • Aanvragen, onderhandelen over en beoordelen van offertes, maken van leveranciers (pre)selecties en voeren van contractonderhandelingen van de diverse inkoopgroepen o.a. grondstoffen, verpakkingen, diensten.
 • Signaleren, bijhouden en rapporteren van ontwikkelingen op relevante inkoopmarkten aan betreffende MT-leden;
 • Bewaken van de eventueel overeengekomen bonusafspraken, betalingscondities, boeteclausules en de af te handelen schadeclaims ten aanzien van leveranciers;
 • Vastleggen en documenteren overeengekomen contracten en afspraken.;
 • Het bewaken en stimuleren van de leveranciersprestaties.

We zoeken een communicatief sterke onderhandelaar die eindverantwoordelijk is voor een brede internationale inkoopportfolio. Een initiatiefrijke organisator die snel schakelt, structuur aan kan brengen, maar ook operationeel de handen uit de mouwen steekt.

Je profiel:
Je zoekt een allround positie waarbij je met overtuiging en nieuw elan de inkoop professionaliseert.
 • Een afgeronde Hbo opleiding, bij voorkeur in een commercieel economische richting, aangevuld met NEVI 1 en 2.
 • Minimaal vijf jaar ervaring als initieel inkoper van grondstoffen en verpakkingen, bij voorkeur in de (chemische) procesindustrie.
 • Ervaring met het uitbrengen van complexe tenders
 • Bewaking en voortgangsrapportage op basis van ERP (Exact Globe) en Excel is een must..
 • Beheersing van de Nederlandse, Engelse en Duitse taal in woord en geschrift.

Wij bieden een brede zelfstandige, operationele en strategische inkoopfunctie met veel invloed op verdere resultaatverbetering. Een organisatie met een belangrijke marktpositie, klaar om door te groeien. Een dynamische, informele omgeving die zich kenmerkt door klantgerichte flexibiliteit. Veel ruimte voor eigen initiatief. Marktconform salarispakket.
Graag ontvangen we je sollicitatiebrief met uitgebreid CV.

Vipack BV
T.a.v. Jeanette Goudriaan, personeelszaken
p/a Kozakkenberg 5
5951 DL BELFELD
of mail naar: pz@vipack.nl
Telefoon : 045-750 12 20

E-mail  pz@vipack.nl
Meer info  www.vipack.nl